Boulder City til Las Vegas

Shuttlebus fra Las Vegas

Shuttlebus fra Las Vegas. Nu lancerer National Park Express en ekspresshuttle mellem Boulder City og Las Vegas. De to byer ligger begge i staten Nevada, og der er cirka en halv times kørsel mellem dem. Boulder City skal altså ikke forveksles med byen Boulder, der ligger i staten Colorado.

Mange seværdigheder i Boulder City

Den nye shuttlebus fra Las Vegas til Boulder City kører flere gange dagligt. Den vil gøre det lettere for besøgende i Las Vegas at komme til de mange attraktioner, der er i Boulder City. Det gælder blandt andet Black Canyon River Adventures, Lake Mead Cruises, Flightlinez ziplines i Bootleg Canyon og Desert Adventures Kayak-ture.

Shuttlebussen fra Las Vegas gør det også muligt for gæster i Vegas at besøge Hoover Dam på egen hånd. Hvis de da ikke bare vil nyde Boulder Citys historiske område med cafeer, museer, antikvitetsbutikker og meget mere.

Shuttlebus fra Las Vegas
En husbåd nær Calville Bay på Lake Mead. Foto (c) Sam Morris/Las Vegas News Bureau.
Shuttlebus fra Las Vegas er nem og bekvem

Besøgende i Las Vegas er i forvejen meget tæt på de mange muligheder, der er i Boulder City. Men indtil videre, har der ikke rigtigt været nogen nem og bekvem måde at komme frem og tilbage på. Nu kan de komme til Boulder City fra Las Vegas uden at skulle køre selv. Internationale gæster er desuden tit på udkig efter fleksible ture frem for dem, der ligger helt fast.

Det siger David Huang, der er chef i det firma, der arrangerer den nye shuttelbus fra Las Vegas i en pressemeddelelse fra d. 18. marts 2019.

Priser

Ekspresshuttlebussen sælger billetter, der begynder på 25 USD pr. person for en returbillet fra Las Vegas til Boulder City. Bussen kører flere gange dagligt. Det vil også være muligt at købe billetter, så man kan overnatte i Boulder City og returnere til Las Vegas på et senere tidspunkt. Vil du vide mere om, hvad Boulder City har at tilbyde, så læs mere her.

Vil du vide mere om aktiviteter og hoteller i Las Vegas, kan du læse om Hot Yoga her eller om det bæredygtige hotel Wynn i Las Vegas her.

Mardi Gras-sæson i Mobile, Alabama

Mardi Gras i Alabama

Mardi Gras i Mobile i Alabama er stort. Meget stort. Mardi Gras-fester er nemlig ikke forbeholdt New Orleans, selvom de har et af de mest kendte Mardi Gras-karnevaller.

Faktisk er Mardi Gras-fejringerne i Mobile, Alabama den ældste, kendte fejring af Mardi Gras i Nordamerika. Traditionen med Mardi Gras i Alabama begyndte tilbage i 1703, lang tid før, der kom form på festlighederne i New Orleans i 1857.

Mardi Gras i Mobile

Festlighederne i Mobile er også kendte for at være mere familieorienterede end andre steder, hvor det går lidt mere vildt for sig. Men det er nu vildt nok i Mobile alligevel. Det begynder allerede i januar måned med baller, og i begyndelsen af februar marcherer de første parader gennem gaderne.

Jo tættere, vi kommer på Fat Tuesday desto flere parader er der i Mobile. Du kan se alle paraderne og datoerne for dem via hjemmesiden Mobile Mask. Klik her for liste over paraderne i 2019. På samme hjemmeside kan du også få et overblik over, hvilke Krewes, der marchere. Hvis du ikke ved, hvad et krewe er, så tjek vores artikel om Mardi Gras i New Orleans her.

Mardi Gras i Mobile
Mardi Gras i Mobile i Alabama tiltrækker familier fra hele USA. Mange af optogene i byen og andre aktiviteter er børnevenlige.
Sjove krewes i Mobile

De fleste af de mange krewes, der deltager i Mardi Gras i Mobile er festlige, sjove og opfindsomme. Vidste du for eksempel, at der er et krewe, der hedder Pharaohs? Deres optog og udklædning er stærkt inspireret af det gamle Ægypten, og optoget er fyldt med faraoner, Kleopatra’er og andet godt fra de gamle ægypteres verden. På deres hjemmeside kan du se nogle af de skøre og opfindsomme optog fra Pharaohs.

Andre karnevalsoplevelser i Mobile

Husk også at svinge en tur forbi karnvalsmuseet i Mobile, Mobile Carnival Museum. Her kan du få overblik over Mardi Gras i Mobile gennem tiderne, se udklædninger, videoer, historiske fotos og meget mere. I 2019 kommer der også til at være et optog for hunde, og det kan du læse mere om her. Det er selvfølgelig arrangeret af The Krewe of Mardi Paws.

Fem fede events i Chicago i 2019

Oplevelser i Chicago

Der er utallige oplevelser i Chicago. Så mange, at du måske bliver overvældet, hvis du i løbet af 2019 skal besøge byen for første gang.  Restauranter i verdensklasse, store museer og et væld af muligheder for den fedeste shopping. Og uanset hvad tid på året, du rejser mod oplevelser i Chigaco, er der altid noget at se eller opleve. Her får du tips til fem fede events i Chicago i 2019.

Oplevelser i Chicago 2019

Saint Patrick’s Day Parade & River Dyeing
Lørdag d. 16. marts 2019

The Saint Patrick’s Day Parade er en af de største begivenheder i Chicago. Millioner af mennesker samler sig for at se den store parade. Paraden hylder Chicagos mange indbyggere med irske aner. Paradens slutnummer er, at floden Chicago River bliver farvet grøn! Og naturligvis med en miljøvenlig, grøn farve.

Alle barer i byen er åbne fra tidlig morgen til sen aften og proppet med mennesker fra hele verden. Du kan endda forhåndsreservere morgenmadspakker på bar med drinks ad libitum til kl. 13! Hvis der herefter stadig er liv i dig, kan du fortsætte på bar-hop gennem byen. Festen er vild i Chicago på St. Patrick’s Day.

Oplevelser i Chicago
Chicago River bliver farvet grøn under St. Patrick’s Day-paraden gennem byen. Foto (c) Choose Chicago.

4th of July Weekend & Taste of Chicago
10. – 14. juli 2019

The 4th of July  eller Uafhængighedsdagen er en amerikansk helligdag, som enhver USA-besøgende bør unde sig selv at opleve mindst én gang. I Chicago er der mulighed for at gør fejringen ekstra speciel. Du kan for eksempel opleve det vilde fyrværkeri, der lyser Chicagos skyline op. Og da Chicago er en by, der ligger ved sø, er der masser af steder, du kan opleve fyrværkeri langs vandet. En tredje oplevelse i Chicago d. 4. juli er at se fyrværkeriet fra 90. etage i Chicago Observation Deck.

The taste of Chicago begynder blot en uge efter. Festivalen varer en uge, og den foregår i Grant Park. Her kan du smage mad fra hele Chicago og gå til gratis koncerter. Se mere om Taste of Chicago her.

Oplevelser i Chicago
Chicagos skyline bliver oplyst af fyrværkeri under 4th of July-festlighederne i byen. Foto (c) Choose Chicago.
Musikfestivaller i løbet af sommeren og sensommeren

Lollapalooza
1. – 4. august 2019

Lollapalooza er en international musikfestival, men den har hjemme i Chicago. I løbet af den første weekend i august spiller verdenskendte navne i Grant Park i Chicago of mere end 200.000 mennesker deltager. Kunstnere som Eminem, Metallica, Lana Del Ray, Paul McCartney, Nine Inch Nails, Radio Head, The Killers, Outkast, The Weekend og mange andre har tidligere spillet på Lollapalooza. Det er lokale Chicago-restauranter, der står for maden under festivalen. Der er også mange hoteller i byen, som sælger særlige Lollapalooza-pakker. Læs mere på Lollapaloozas officielle hjemmeside her.

Blues Fest, Jazz Fest, & House Music Fest
House: 24. – 26. maj 2019
Blues: 7. – 9. juni 2019
Jazz: 23. august – 1. september 2019

Moderne blues musik kaldes også Chicago blues. Det var nemlig her, blues gik fra at være unplugged, akustisk folkemusik til den mere elektriske stil, vi kender i dag. Chicago fejrer sine musikalske rødder med Blues Fest hvert år i juni måned. Festivalen bliver holdt i Millennium Park, og nogle af verdens bedste bluesmusikere optræder. Blues Fest er gratis.

Oplevelser i Chicago
Lysene ved Magnificent Mile Lights Festival bliver tændt op mod juletiden, som også er fyldt med lys i Chicago. Foto (c) Choose Chicago.
Juletid er også lig med oplevelser i Chicago

Magnificent Mile Lights Festival
22. – 23. november 2019

Miniferie op mod jul i Chicago? Der er stadig masser af oplevelser i Chicago. Du kan for eksempel opleve ikoniske teaterproduktioner som Christmas Carol på the Goodman Theatre eller Nøddeknækkeren på Joffrey Balletten. Eller hvad med at spise på en Michelinrestaurant? Bagefter kan du tage en Holiday Lights bustur eller besøge Museum of Science and Industry. Her kan du opleve, hvordan jul bliver fejret rundt omkring i verden. Og mens du er i Chicago, kan du passende gøre dine juleindkøb langs Magnificent Mile. Her ligger 460 topforretninger og shoppingmalls. Magnificent Mile Lights Festival  sparker hvert år julesæsonen i gang med med en parade, som bliver ført an af Mickey Mouse. Paraden bliver sendt på nationalt tv, og er en rigtig familiebegivenhed.

Hvis du har lyst til at blive inspireret til jul i USA, så tjek for eksempel vores artikel om Jul i Savannah, Georgia eller vores indlæg om juletraditioner i New York.

Warhol udstilling i SF

Andy Warhol i San Francisco

Andy Warhol i San Francisco: Anerkendt udstilling markerer første tilbageblik på kunstnerens arbejde i 25 år.

The San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA) har netop annonceret åbningen af den eksklusive og anmelderroste udstilling, Andy Warhol – From A to B and Backagain.

Udstillingen åbner 19. maj 2019. Den er åben indtil 2. september, 2019. Udstillingen omfatter hele kunstnerens 40-årige karriere. Der vil være mere end 300 værker på tre forskellige etager i museet.

Udstillingen med Andy Warhol i San Francisco indeholder malerier, tegninger, grafik, fotografier, film, tv-shows samt en personlig tidskapsel af kunsttryk. Derudover indeholder samlingen eksempler på Warhols mest ikoniske værker i samspil med mindre kendte, abstrakte malerier fra hans senere karriere. Andy Warhol – From A to B and Backagain giver et nyt indblik i Andy Warhols historie og karriere, mere end 30 år efter hans død i 1987.

Udstillingen

Andy Warhol – From A to B and Backagain vil blive præsenteret på tre etager i SFMOMA: anden, fjerde og femte etage.

• Museets anden sal indeholder to gallerier af papirværker. Her får man et detaljeret indblik i Warhols tidligste tegninger fra 1940’erne samt de håndtegnede, kommercielle reklameillustrationer i 1950’erne.

• Udstillingen på SFMOMAs fjerde etage tager gæsterne på en kronologisk rejse gennem Warhols karriere. Her kan man se hans produktion af malerier, tegninger, fotograferier, film og installationer.

• De to gallerier på museets femte etage, Pop, Minimal and Figurative Art er en facebooklignende udstilling af store portrætter. Portrætter, der repræsenterer en lang række berømtheder, kulturelle ikoner, gallerister, atleter og berømte direktører.

Lidt om Andy Warhol

Andy Warhol blev født Andrew Warhola i Pittsburgh, PA i 1928.
I 1949 dimitterede han fra Carnegie Institute of Technology (nu Carnegie Mellon University) med en bachelor of arts i billeddesign.

Kort efter at han var blevet færdig flyttede Warhol til New York City, hvor han levede resten af sit liv. Her begyndte det, der blev en succesfuld karriere som en kommerciel kunstner, med et utal af priser og anerkendelser. Trods sin kommercielle succes, var Warhol fast besluttet på ikke at gå på kompromis med kunsten.

Kombiner Andy Warhol i San Francisco med andre seværdigheder

Der er masser af andre spændende ting at opleve i San Francisco. Man kan for eksempel besøge det berømte Castro nabolag. Men man kan også tage på en dagstur til Bodega Bay nord for San Francisco. Her blev en del af Alfred Hitchcocks film Fuglene optaget.

Alabamas strande: rejer til morgen, middag og aften

Rejse til Alabama

Skal du på rejse til Alabama? Og måske endda nyde nogle dage ved stranden i Gulf Shores eller Orange Beach? Så er der ganske enkelt ikke andet at gøre end at følge i rejernes fodspor. Rejer er noget nær en nationalspise ved Alabamas kyst, og du kan selvfølgelig få dem til både morgenmad, frokost og middag. Og snacks!

Rejse til Alabama i rejernes fodspor

Gulf Shores & Orange Beach har mange gode forslag til steder, du kan nyde rejer på rejse til Alabama. Der er måske en lillebitte risiko for, at man får spat af rejer inden den første dag er ovre, men lad os alligevel se på, hvor du får de allermest lækre retter. Og husk, at vi er i Sydstaterne! Det er lig med masser af friture, dressing og andre lækkerier. Slankekuren eller den særlige diæt må vente til du er kommet hjem.

Morgenmad

Begynd dagen med et stop hos Tacky Jacks. Tacky Jacks finder du i både Gulf Shores, Orange Beach og Fort Morgan. Her kan du for eksempel lade op til en dag på stranden med en rejseomelet proppet med rejer og ost. Tacky Jacks siger selv, at det er den bedste omelet i bayou’en.

Rejse til Alabama
Skal du med familien på rejse til Alabama Gulf Shores? Så husk også at få smagt områdets rejer! Dem kan du få i alverdens afskygninger. Foto (c) Mark Tucker.

Frokost

Rumler maven af sult ved frokosttid? Det kan være hårdt arbejde at være på rejse i Alabama med afslapning på stranden. Så slå dig løs med Mikee’s all you-can-eat platte med rejer hos Mikee’s Seafood midt i Gulf Shores. Der er ingen, der går sultne her fra efter at have fyldt sig med rejer, hushpuppies, baked beans, nye kartofler og pommes frites.

Middag

Til middag er det tid til at kombinere rejerne med noget andet. Hos DeSoto’s Seafood Kitchen kan du for eksempel sætte tænderne i baconomrullede rejer fyldt med krabbekød. Hertil køkkenets særlige krabbedressing og smeltet ost.

Rejse til Alabama
Overalt i Gulf Shores og Orange Beach kan du finde forskellige retter med rejer. Foto PR.
Rejse til Alabama: Flere rejer, krabber og andet

Vi har flere gode forslag til, hvor du kan spise rejer, krabber og andet seafood ved kysten i Alabama. Det mest populære strandbyer i staten er Gulf Shores og Orange Beach, og det er også her, de fleste restauranter ligger. Du kan kigge ind hos Brick & Spoon i Orange Beach og få krabber og rejer med grits (en art majsgrød) og porcherede æg. Eller var det måske noget med en middag med kæmperejer på familierestauranten King Neptune’s Seafood Restaurant?  Husets “Royal Reds” er rejer, der kan være store som bananer og saftige som hummere. Tjek det ud!

Rejse til Alabama
Rejer med porcherede æg er en solid start på dagen. Foto: PR.
Dette er ikke vores eneste rejeindlæg!

Vi har faktisk skrevet om Alabama og rejer i et tidligere indlæg. Det kan du læse her, og det handler om den rejefestival, der bliver holdt årligt i netop Gulf Shores og Orange Beach.

Når kirsebærtræerne blomstrer i Washington, DC

Kirsebærtræer i Washington DC

Kirsebærtræer i Washington DC.  Begivenheden, når de blomstrer hvert forår, trækker mere end en million mennesker til byen. De fleste af byens ca. 3000 japanske kirsebærtræer er plantet i området omkring Tidal Basin.

Forårsfestivalen National Cherry Blossom Festival begynder i år (2019) d. 20. marts og løber indtil d. 13. april. Det er også i den periode, at de fleste kirsebærtræer i Washington DC blomstrer, selvom man aldrig på forhånd kan bestemme præcis, hvornår blomsterne springer ud.

Bedste tidspunkt at besøge Washington DC

Alle ønsker selvfølgelig at være på stedet, når kirsebærtræer i Washington DC står i fuld blomst. Det magiske tidspunkt er defineret som det tidspunkt, hvor mindst 70% af alle træerne er i blomst. The National Park Service (NPS) i Washington DC er ansvarlige for at måle størrelsen på blomsterknopperne, så de hvert år kan forsøge at forudsige, hvornår træerne er i fuld blomst.

De fineste blomsterscenerier er typisk fire til syv dag efter fuldblomstringen har sat ind. Det er dog ikke usædvanligt, at kirsebærtræerne omkring Tidal Basin står i fuldt lyserødt eller hvid flor helt op til 14 dage efter de er gået i fuld blomst.

Selvom det er svært at forudsige præcis, hvornår træerne står i fuldt flor, sker det gennemsnitligt på d. 4. april hvert år. I 2016 skete det dog allerede d. 26. marts, mens det i 2018 først skete d. 6. april.

Kirsebærtræer i Washington DC
Kirsebærtræerne står omkring Tidal Basin, der også gør sig smukt om aftenen. Det er Washington Monument yderst til venstre og Jefferson Memorial yderst til højre. Foto (c) washington.org.
Kirsebærtræer i Washington DC kommer fra Japan

Det hele begyndte i 1910, da den borgmesteren i Tokyo, Yukio Ozaki, forærede byen 2000 kirsebærtræer. Desværre var træerne inficerede med insekter og sygdomme, så præsidenten, Howard Taft, beordrede dem brændt. Da den japanske borgmester hørte det, bestemte han sig for at forære byen en ny ladning træer. Kirsebærtræerne, der står rundt om Tidal Basin i dag, stammer derfor fra 1912.

De fleste af træerne tilhører arten Yoshino, men der er også en anden art, nemlig Kwanzan. Kwanzan-træerne blomstrer omkring to uger efter Yoshino-træerne, så hvis man ikke når den første blomstring, har man chancen nogle uger senere.

Kulturelle begivenheder under hele festivalen

Der er mange forskellige kulturtilbud for den besøgende under hele den næsten månedlange forårsfestival i Washington DC. Man kan for eksempel opleve åbningsceremonien d. 23. marts 2019 på Warner Theatre. Her vil der blandt andet være traditionelle og moderne optrædender ved amerikanske og japanske kunstnere. Gæster kan også opleve Blossom Kite Festival d. 30. marts 2019, Petalpalooza d. 6. april 2019 eller National Cherry Blossom Festival Parade. Se flere begivenheder her.

Hvordan kommer man til Tidal Basin?

De mange mennesker, der hvert år kommer for at se kirsebærtræer i Washington DC fylder godt op. Parkering er stort set umuligt. Prøv bare at læse Annette og Tores forsøg på at komme til at se kirsebærtræer sidste år. Men der er dog også andre muligheder end egen bil.

Man kan for eksempel tage metroen, hvis blå, orange og sølvfarvede linjer alle stoppe ved stationen Smithsonian. Her fra tager det omkring 10-15 minutter at spadsere ned til Tidal Basin. Metrobusserne rute 32, 34 eller 36 stopper ved National Mall nær Washington Monument, og her fra tager dt 10 minutter at spadsere.

De mange mennesker i byen i tiden omkring kirsebærblomstringen gør selvfølgelig, at hoteller m.v. er dyrere. Men bestiller man i god tid, kan man være heldig at finde et godt tilbud. Man kan også bo i for eksempel Alexandria, der ligger tæt på, men som er billigere.

Page 1 of 27
1 2 3 27