Det sidste hus på prærien af Tom Buk-Swienty

Journalist og historiker med speciale i amerikansk historie Tom Buk-Swienty rejser fra vest over syd til øst i denne lille bog.

Det sidste hus på prærien er amerikansk historie og består af en række rejsebreve, der har været trykt i Weekendavisen. Rejsebrevene kommer mest fra vest, fra de store vidder, fra prærien, som den hvide mand har forladt. Visse steder er der totalt affolket, andre steder har indianerne og den ellers næsten uddøde bison overtaget vidderne igen. Der er rejsebreve fra små, mærkelige byer, rejsebreve fra Texas, Bush-land, og fra New York, hvor forfatteren bor. Eller boede da rejsebrevene blev skrevet.

Amerikansk historie i nutiden

Hvert brev indeholder mange nyttige oplysninger om det amerikanske samfund i dag samt historiske facts, der har været med til at forme denne mærkelige nation. En nation, hvor der er milevid forskel på livet i øst og i vest. Læseren bliver hurtigt dybt optaget af rejsebrevene, og de giver lyst til at rejse til USA. For eksempel for at se Wyoming.

Læsningen bliver dog forstyrret af en række stavefejl, der går igen igennem hele bogen. Pionerer i flertal skrives konsekvent pionere, ligesom missionærer skrives missionære, cikader chikader og sikher shiker. Det er sgu for dårligt! Der måtte også gerne have været billeder fra nogle af de fantastiske steder, forfatteren besøger, men det ville formentlig have gjort bogen alt for dyr. 

Den kan købes på blandt andet saxo.com.

Indlægget er oprindeligt skrevet d. 14. oktober 2007, men opdateret d. 8. april 2019 med blandt andet nye links.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *